Netwerken werkt

Op weg naar de baan die je wilt  (23e druk, 55.000 exemplaren verkocht)


Het boek Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt, is een van de meest verkochte boeken op het gebied van netwerken voor werkzoekenden. In dit boek heeft Rob van Eeden een methode van netwerken beschreven die voor werkzoekenden heel goed werkt. Heel veel coaches en bureaus gebruiken het boek in hun werk om cliënten aan het werk te krijgen.
Sinds de eerste uitgave in november 2004 zijn er meer dan 53.000 exemplaren verkocht. In november 2015 is de geheel herziene editie verschenen in een samenwerking tussen Rob van Eeden en Els Nijssen, want ook succes vraagt onderhoud! In september 2017 is de 23e editie uitgekomen. 

Het boek voorziet in een duidelijke behoefte bij velen die op zoek zijn naar nieuw werk. Elk jaar wordt de helft van de jaarlijkse oplage besteld door loopbaanadviesbureaus, mobiliteitscentra en het UWV, die het inzetten bij trajecten voor een nieuwe baan en loopbaanbegeleidingstrajecten.

In een helder geschreven stap-voor-stap opzet geeft Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt aan hoe een succesvolle netwerkcampagne wordt voorbereid en uitgevoerd. In de herziene editie is het stapsgewijs leren nog meer geaccentueerd in tekst en vormgevingstaan met nog meer voorbeelden. En is de relatie tussen netwerken en de ondersteuning die internet en LinkedIn daarbij kunnen bieden, verder uitgewerkt.
Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk, maar ook als je beter wilt functioneren in je huidige baan. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken is door iedereen te leren. Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt geeft daarvoor de nodige handvatten. Met uitdagende stellingnames en praktische oefeningen laten de schrijvers de lezer antwoord vinden op vragen als:

  • Wat is mijn stijl van netwerken?
  • Wat wil ik bereiken met netwerken?
  • Hoe schrijf ik een goed resumé?
  • Hoe netwerk ik zo efficiënt mogelijk?

Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt behoort tot de serie boeken van Uitgeverij Het Spectrum over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan. Kenmerkend voor deze serie boeken is: actualiteit, praktijkvoorbeelden en een benadering die, anders dan in veel 'goeroeboeken', de lezer eigen keuzes laat maken.

Meer informatie over het boek is te vinden op www.netwerkenwerkt.nl. U kunt het boek daar ook bestellen. Het wordt u dan zonder verzendkosten toegezonden.