netwerken werkt

Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt


De samenwerking binnen Netwerk-partners is mede ontstaan door het succes van het boek Netwerken werkt, geschreven door Rob van Eeden.  Sinds de eerste uitgave in november 2004 zijn meer dan 40.000 ex. verkocht. In juli 2011 is de geheel herziene editie verschenen in een samenwerking tussen Rob van Eeden en Els Nijssen, want ook succes vraagt onderhoud! Het boek voorziet in een duidelijke behoefte bij velen die op zoek zijn naar nieuw werk. Elk jaar wordt de helft van de jaarlijkse oplage besteld door loopbaanadviesbureaus, mobiliteitscentra en het UWV, die het inzetten bij trajecten voor outplacement- en loopbaanbegeleidingstrajecten. 

In een helder geschreven stap-voor-stap opzet geeft Netwerken werkt aan hoe een succesvolle netwerkcampagne wordt voorbereid en uitgevoerd. In de herziene editie staan nog meer voorbeelden en is de relatie tussen netwerken en sociale media verder uitgewerkt.

Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk, maar ook als je beter wilt functioneren in je huidige baan. En het is niet voorbehouden aan een elite van vriendjes die elkaar de bal toespelen. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken is door iedereen te leren. Netwerken werkt geeft daarvoor de nodige handvatten. Met uitdagende stellingnames en praktische oefeningen laat Rob van Eeden antwoord vinden op vragen als:

  • Wat wil ik bereiken met netwerken?
  • Hoe schrijf ik een goed resumé?
  • Hoe netwerk ik zo efficiënt mogelijk?

Netwerken werkt behoort tot de serie boeken van VolkskrantBanen en Uitgeverij Het Spectrum over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan. Kenmerkend voor deze serie boeken is: actualiteit, praktijkvoorbeelden en een benadering die, anders dan in veel 'goeroeboeken', de lezer eigen keuzen laat maken.
Meer over het boek is te vinden op www.netwerkenwerkt.nl. U kunt het boek daar ook bestellen. Het wordt u dan zonder portokosten toegezonden.

18e druk maart 2012