2011 Interview met Els Nijssen: 'Verenigingsleven als carrièreboost'

Breidt netwerk uit met lidmaatschap. Het Verbreedt je scoop en ondersteunt je carriére


Clarisse van der Woude in het tijdschrift VVA, oktober 2011


‘Weet je dat de dochter van mijn buurman daar werkt.’ ‘De man van mijn nicht werkt al jaren in dezelfde branche. Het zou mij niet verbazen als hij je verder kan helpen.’ De voetbalvereniging of het plaatselijke ondernemersnetwerk kan een bepalende rol spelen in de zoektocht naar werk. Netwerken via social media werkt goed maar is oppervlakkig. Vergeet het belang van de aloude bal toespelen niet.

Via-via is nog altijd dé manier om werk te vinden. Daarin speelt social media een grote rol, maar vergeet de netwerken in real-life niet. Sportclubs, buurtverenigingen, politieke partijen, ondernemersnetwerken, maatschappelijke organisaties en alumniverenigingen kunnen een belangrijke schakel vormen voor de verdere loopbaan en het vinden van klanten. “Vooral in deze economisch moeilijke tijd, veertig procent van de landschapsarchitecten zit zonder werk, is het nuttig dat werkzoekenden hun kansen spreiden”, vindt Els Nijssen, loopbaancoach bij Netwerk-partners en co-auteur van het boek Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt
Nijssen ondervindt keer op keer hoe gemakkelijk het is kennis en de ervaring van anderen te gebruiken. “Bij mijn netwerktrainingen krijgen deelnemers de opdracht om iemand te vinden die hen verder kan helpen een zeker probleem op te lossen of specifieke contacten te leggen. Binnen twee gesprekjes hebben ze een naam en telefoonnummer. Een neef of nicht van iemand werkt er, zijn of haar partner of de dochter van een buurman. Zo simpel werkt het, omdat we niet van elkaar weten wie we kennen. Mensen gebruiken elkaar niet, zijn geneigd het zelf uit te zoeken. Terwijl het zo gemakkelijk is de kennis en ervaring van elkaar te gebruiken.”
Doe dat op verjaardagen, maar ook in het verenigingsleven. Drie jaar geleden bewees onderzoek al dat lidmaatschap van een vereniging tot beter betaalde banen met een hogere status leidt.


Scoringskansen

Socioloog Stijn Ruiter concludeert dat een lidmaatschap van een vereniging de carrière vooruit helpt. Volgens hem is er verder weinig voor nodig. Lid zijn en af en toe je gezicht laten zien is al voldoende. Punt is dat je mensen leert kennen. En hoe meer lidmaatschappen, hoe beter, constateerde hij. Nijssen raadt af bij vijf of zes verenigingen te gaan. “Ga bij een vereniging waar je interesse ligt. Je passie moet er liggen, anders gebeurt er niets. Kies dus niet iets puur op grond dat het goed is voor je carrière. Dat werkt niet.”
Energie steken in het verenigingsleven, helemaal als deze aansluit bij je vakgebied, werpt volgens haar altijd zijn vruchten af, ook als de economie booming is. “Met vakgenoten of gelijkgestemden spreken is altijd goed, je hoort veel over hoe het eraan toe gaat in het vak. Je komt er ook seniore leden tegen. Wijze vakmensen die vaak goede tips hebben: ‘Ik zou eens met die en die gaan praten. ‘ Of soms komt er zelfs de toevoeging: ‘Als jij dat wilt, dan zal ik even bellen dat je contact op gaat nemen. Een goede aanbeveling is nooit weg.”
De beste scoringskansen geeft volgens het wetenschappelijke onderzoek het lidmaatschap van een maatschappelijke organisatie, politieke partij of milieuvereniging, maar Nijssen ziet ook waarde in de alumnivereniging. “Alumniverenigingen organiseren vaak bedrijfsbezoeken en excursies, en sommige ondersteunen je bij je zoektocht met workshops. Het scheelt als je al eens tussen de vier muren van een bedrijf bent geweest. Dan weet je ook beter wat je wilt. Een alumnivereniging voedt de passie, verbreedt je kijk, en dat deel je met andere geïnteresseerden.”

Regel gesprekken

Voor het beste resultaat is een gedegen voorbereiding noodzakelijk. Ervaren netwerkers vinden luisteren alleen niet voldoende. Ook voor een congres breiden zij zich uitgebreid voor. “Naast lezingen volgen, wil je natuurlijk ook in gesprek komen met vakgenoten,’ zegt ook Nijssen. “Kijk daarom niet alleen welke sprekers op een excursie of congres aanwezig zijn, maar bekijk ook de deelnemerslijst”, benadrukt de loopbaancoach. “Waar werken ze? Met welk type onderzoek en opdrachten zijn ze bezig? Waar ben jij in geïnteresseerd? Wie zou je graag willen spreken? Stuur degenen die mogelijk interessant kunnen zijn een berichtje via social media. Leg ze uit dat je op hetzelfde gebied actief bent of dat je geïnteresseerd bent in een aantal ontwikkelingen waar ook zij mee bezig zijn. Of een uitwisseling interessant zou kunnen zijn. Dat jij ook op dat congres bent. Zou het interessant zijn om elkaar te ontmoeten en even koffie te drinken?”
Een congres of bijeenkomst is ook een goed moment om oud-studiegenoten te benaderen en bij te praten. Te onderzoeken of je elkaar van dienst kunt zijn. onder het mom van bijpraten. Wissel bijvoorbeeld met werknemers van andere bedrijven ervaringen uit over bepaalde producten. De loopbaancoach stuurt er ook hier weer op aan om elkaar te treffen. “Dit geldt ook voor de carrièredag die de VVA binnenkort weer organiseert. Spreek met iemand af om er samen naar toe te gaan. En denk eraan niet alleen te blijven staan bij de mensen die je kent. Neem je voor om in ieder geval drie contacten te leggen.”

Schiet niet met hagel of Zorg voor focus en interessante vragen

Voor de daadwerkelijke afspraak is het verstandig helder te hebben wat je precies wilt weten. “Zorg voor focus. Wees duidelijk over wat je weten wilt. Bereid je goed voor en zorg voor interessante vragen. Dus stel geen vragen die je ook op internet of de website van de bewuste persoon kunt vinden, ‘ waarschuwt ze.
Nijssen komt ze ook tegen in haar loopbaanadviespraktijk. Afgestudeerden die wel weten dat ze in het groen willen werken, maar niet weten waar ze goed in zijn en wat ze willen en bij hen past. Zoek dat dus uit en ga in gesprek met mensen die je goed kennen als persoon, maar ook in werk. Voer dus eerst netwerkgesprekken in warme en lauwe kring. Vraag om advies en contacten.

Dat kan je dus ook doen binnen je verenigingsnetwerk. “Soms voelen werkzoekenden zich bezwaard, maar realiseer je dat als je iemand om advies of informatie vraagt, je feitelijk iemand op een voetstuk plaatst. Ze zijn vereerd en zullen een goed gekwalificeerd antwoord geven”, weet Nijssen.
Daarnaast kan social media (meervoud?) goed vertellen waar mensen uithangen oftewel waar toekomstige collega’s werken. Grote organisaties zijn goed vertegenwoordigd op LinkedIn, vaak hebben ze een eigen company pagina. “Handig omdat je daar kun je zien hoever je af bent van iemand in die groep.”
Ik zou de laatste alinea laten aansluiten bij de titel van het artikel. Bij al deze stappen is netwerken in een vereniging heel handig. De volgende stap is een ontmoeting regelen met een of twee personen rondom het bedrijf waar je wilt solliciteren. “Praat bijvoorbeeld met een klant, een toeleverancier of een personeelslid in de omgeving van de functie. Dan hoor je waar ze echt mee bezig zijn. Met die kennis sta je sterker in het sollicitatiegesprek, want je kunt je antwoorden in de richting sturen. Werkzoekenden die dit doen krijgen de baan! Zij willen het echt, dat komt er met deze voorbereiding duidelijk uit.”

Aangepaste versie van de tekst Clarisse van der Woude uit het tijdschrift VVA, oktober 2011. Gebaseerd op een interview met Els Nijssen