Netwerkacties

Iedere week een netwerkactie

Netwerken is belangrijk, dat weten we allemaal. Of het nu gaat om het vinden van een baan, je profileren in je werk, het opdoen van nieuwe ideeën, de wereld te verkennen of het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Toch vinden veel mensen netwerken lastig. Netwerken is vooral een manier van communiceren, waarbij het gaat om aandacht, respect en zorgvuldigheid. Om te begrijpen wat we daarmee bedoelen, zorgt Netwerk-partners vanaf nu iedere maandag voor een ‘NETWERKACTIE VAN DE WEEK’. Voer je de actie uit die bij jouw situatie past, dan krijg je binnen enkele maanden een natuurlijke manier van netwerken te pakken. Lees verder en bereid je voor.

Breng je eigen netwerk in kaart

Veel mensen hebben de overtuiging dat ze geen of een veel te klein netwerk hebben. Dat klopt niet. Iedereen heeft een netwerk, hoe bescheiden ook. Ga je dus deze week eerst eens systematische verdiepen in je eigen netwerk. Hoe doe je dat? Klik door, lees en ga van start.

Werk vinden start in je warme netwerk

Werk vinden, begint met weten wat je wilt. Je ziet het pas als je weet wat je zoekt. Dus jij als werkzoekende wilt een helder beeld hebben van wie je bent, waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Dat lijkt een makkelijke eerste stap, maar dat is het niet. Jouw actie voor deze week is om helder te krijgen wie je bent en waar je goed in bent. Dat kan op verschillende manieren, maar zeker ook netwerkend. Klik door om te lezen hoe je dat doet.

Een start met jezelf profileren in je werk

Neem je voor om deze week bewust meer belangstelling te tonen voor collega’s, meer vragen te stellen en echt te luisteren naar de ander. Daarmee biedt je die collega’s een helpende hand. Zo’n beginnend netwerkgesprekje kan elke werkdag, overal plaatsvinden. Wat moet je doen? Klik door voor een voorbeeld.

Breng je zakelijke netwerk in kaart

Om jezelf te profileren in werk en actief gebruik te kunnen maken van je netwerk, moet je dit helder voor ogen hebben. Een goede netwerker kent zijn relaties! Eerder hebben we het eigen netwerk in kaart gebracht, daarom is het nu belangrijk om speciale aandacht te besteden aan je zakelijke netwerk. Hoe kan je dit het beste doen? Klik door, lees en ga van start.

Ontdek netwerkend hoe je volgende baan er het beste uit kan zien

Wanneer je netwerkend verder wil komen in werk, is het wel belangrijk dat je weet wat je wilt in werk en waar je volgende baan of functie zou moeten zijn. Gebruik deze week om daar achter te komen. Dat kan op verschillende manieren, maar zeker ook netwerkend. Klik door om te lezen hoe je dat doet.

Weet je eigenlijk wat netwerken is?

Reeds enige tijd schrijf ik voor jullie elke week een netwerkactie. Van de week zei een van de trouwe lezers: ‘Eigenlijk vraag ik mij af of ik wel precies weet wat netwerken is als ik jouw acties lees.’ Dat is een belangrijke vraag, waar ik graag deze week ruimte voor maak. Dus: weet je eigenlijk wel wat netwerken is? Klik door en lees verder!

Schrijf jouw Elevator Pitch

Bij een netwerkgesprek start je met een introductie van jezelf, dus met Elevator Pitch of gewoon weg, een pitch. Het is handig om een soort basispitch te hebben waar je voor elk netwerkgesprek uit kunt putten. Actie van de week: schrijf jouw basispitch. Wil je meer weten over hoe je het beste een pitch schrijft? Klik dan door.

Stap voor stap oriënteren op een nieuwe baan

De actie van deze week gaat over het oriënteren op een nieuwe baan vanuit een bestaande baan die gaat verdwijnen. Natuurlijk ben je al af en toe aan het solliciteren, maar in deze situatie en op deze arbeidsmarkt is netwerken veel belangrijker. Hoe pak je dat aan? Welke stappen moet je dan zetten? Klik door en lees verder.

Feestelijk netwerken met Kerst en Oud & Nieuw

De actie van deze week is een kerst-netwerkactie! Juist met het Kerstfeest en Oud & Nieuw zijn er goede gelegenheden om te netwerken. Schenk op deze feestelijke dagen aandacht aan dat deel van je netwerk dat het extra verdient. Stel je open voor mooie gesprekken en geef. Wil jij investeren in je netwerk? Klik dan door voor een inspirerende kerst-netwerkactie.

Hoe onderhoud ik mijn netwerk?

De actie van deze week geeft antwoord op een veelgestelde vraag: hoe onderhoud ik mijn netwerk? Dit onderwerp is zowel van belang voor een werkzoekende als voor een werkende die actief bezig is met netwerken! Het helpt je bij het vinden van een baan, je profileren in je werk, het opdoen van nieuwe ideeën of het binnenhalen van opdrachten. Klik door voor jouw persoonlijke actie op basis van onze tips.

LinkedIn en netwerken, het begint bij je profiel

Voor veel van mijn klanten is het een eyeopener als we ingaan op de vraag hoe LinkedIn en netwerken elkaar versterken. Dit is zowel interessant voor werkzoekenden die willen vinden en gevonden willen worden op LinkedIn, als voor werkenden die zich beter willen profileren. Voor beide doelen is LinkedIn een handige en slimme mogelijkheid. Ik pak het grondig aan en begin bij de kwaliteit van je LinkedIn profiel. Lees verder om je LinkedIn profiel aan te pakken.

LinkedIn en het bouwen aan een goed netwerk

Vorige week hebben we de eerste stap gezet in een goed LinkedIn-profiel dat een goede bijdrage kan leveren aan jouw netwerkactiviteiten. Vandaag maken we een start met het opbouwen van een kwalitatief goed netwerk op LinkedIn, waar je echt iets aan hebt. Meer weten? Klik door en lees verder.

Alles begint bij oprechte aandacht geven

Deze week wil ik aandacht vragen voor een van de belangrijkste pijlers van netwerken: ‘Geef oprechte aandacht en onthoud wat iemand voor je doet’. Weet je hoe jij dat doet als je netwerkt? Bedenk voor je doorklikt hoe jij te werk gaat.

Hoe start je een netwerkgesprek?

Hoe is het jou vorige week af gegaan met het oprecht geven van aandacht? Ik ben heel benieuwd. Deze week opnieuw een netwerkactie over dit onderwerp, met input van jullie! Klik door om te lezen hier hoe anderen dit aanpakken als het gaat om netwerken. Bijvoorbeeld: was is jouw manier om een netwerkgesprek te starten?

Het opbouwen van sociale rekeningen

Er zijn mensen in mijn trainingen die zeggen: ‘Aandacht geven is softe manier van netwerken.’ Dat kan je denken, maar het aandacht geven levert je weldegelijk iets op. Het maakt dat je daarna zelf vele malen makkelijker voor jouw situatie aandacht kunt vragen en kunt vertellen over de dingen die jou bezighouden. Ben jij je bewust van dat je sociale rekeningen opbouwt bij een ander? Lees verder en doe de actie.

Netwerken als introvert persoon

Hoe kan je goed netwerken en je profileren als je introvert bent? Voor veel mensen is dat lastig. Ook veel van mijn cliënten zijn behoorlijk introvert, en toch vinden zij hun eigen weg in deze wereld waarin je je moet profileren en moet netwerken. Hoe leer je dat als introvert mens? Klik door en lees verder.

Netwerken bij ontslag

Direct starten met netwerken is het beste wat je kunt doen als je weet dat je binnenkort moet vetrekken uit je baan. Natuurlijk klinkt dat wat erg makkelijk en kan niet iedereen dat meteen. Voor velen is eerst het gevoel van kwaadheid, teleurstelling of verdriet nog te groot. Maar als je de ruimte in je hoofd kan maken, pak dit advies dan met beide handen aan. Klik door, lees de vragen en kom in actie.

Netwerken op netwerkborrels

De afgelopen week kwam ik twee mensen tegen die heel teleurgesteld terugkwamen van een netwerkborrel. Het had hen niets opgeleverd. Maar als er ‘netwerk’ voorstaat betekent dat nog niet dat het ook een concreet resultaat oplevert of dat het vanzelf gaat. Hoe kun je een netwerkborrel toch zo effectief mogelijk maken? Klik door en help jezelf!

Wanneer is een netwerkvraag irritant?

Veel mensen vinden het lastig om te vragen in hun netwerk. En dat is ook moeilijk, want je hebt misschien toch het gevoel dat je je hand ophoudt. Dat is heel anders als je zelf regelmatig geeft in je netwerk. Wanneer is een netwerkvraag geoorloofd en hoe moet je dat aanpakken? Klik door, lees de situatie en bedenk hoe jij hiermee omgaat.

Wat is jouw netwerkprofiel?

Vorige week vroeg ik hoe jullie om te gaan met een lastig netwerkverzoek. Wanneer reageer je positief en wanneer afwijzend? Daar is geen simpel antwoord op. De een laat toe waar de ander weigert, maar ook het omgekeerde komt voor. Uit een kort onderzoek onder mijn relaties en cliënten blijkt dat als het gaat over netwerken voor een nieuwe baan er drie karakteristieke reacties mogelijk zijn. Lees verder, check je eigen gevoel en bedenk hoe welk van deze profielen het best bij jou past.

Hoe los je netwerkend een probleem op?

Netwerken is op de eerste plaats een vorm van communiceren die vooral werkt vanuit advies vragen en geven. Netwerken kan echter veel meer opleveren dan ‘alleen’ informatie en advies. Netwerken kan daadwerkelijk inzicht geven in de oplossing van een probleem of bijzondere kansen op je pad brengen. Lees door voor een inspirerend voorbeeld hoe het je al netwerkend kan vergaan.

Haal opdrachten binnen door je te onderscheiden

Afgelopen zaterdag was ik op een gezellig feest waar ik de meeste mensen slechts een beetje kende. Het is altijd leuk om nieuwe verhalen te horen, dus raakte ik in gesprek met Wim over zijn business. ‘Hoe haal jij je opdrachten binnen?’ vroeg ik, zo nieuwsgierig als ik ben naar dit onderwerp. ‘Geen idee,’ zei hij. ‘Ik rijg ze aan elkaar als kralen aan een ketting.’

We zijn Wim’s werkwijze gaan analyseren en kwamen tot de conclusie: Wim positioneert zich met een specialisme en daarmee rollen de opdrachten binnen. Ben je nieuwsgierig geworden naar Wim’s verhaal? En wil je ook nadenken over jouw eigen onderscheidend vermogen? Lees dan snel verder.

netwerken vanuit je passie

Vorige week schreef ik over het binnenhalen van opdrachten zonder acquisitie of bewust netwerken. De ondernemer waarover ik schreef, Wim, volgt zijn hart en werkt vanuit zijn passie. Die manier van werken zie ik ook bij mensen die in loondienst zijn en stap voor stap naar hun favoriete baan toewerken.

Wil jij weten waarom jouw passie zoveel waard is? En hoe je jouw passie onder woorden kunt brengen? Lees dan snel verder.

Netwerken op een receptie

Ga jij met veel zelfvertrouwen naar een receptie voor je werk? Voor veel mensen is dat een crime. Ze duiken het liefst weg of vertrekken vroeg. Wat doe jij? Wil je een paar tips om bij de volgende receptie uit te proberen? Lees verder en ontdek de tips die ik voor jou heb!

Netwerk jij omhoog of opzij?

Heb jij ooit nagedacht over hoe jij netwerkt? Doe je dat omhoog of opzij? Ik zie mensen die een baan zoeken, iets willen, vaak kiezen voor de route omhoog (richting een leidinggevende of directeur). De andere route gaat opzij, op gelijk niveau (daar waar de potentiele baan zich bevindt).

De meeste mensen zijn geneigd om naar boven te netwerken, in plaats van opzij. Maar ik adviseer bij de start nooit omhoog te netwerken. Om goed geïnformeerd te raken is netwerken op gelijkwaardig niveau een veel sterkere set. Lees verder en vergelijk de netwerkactie van deze week met jouw eigen netwerkgedrag.

Netwerken voor een sollicitatiegesprek

Ik ken weinig mensen die gaan netwerken voor een sollicitatiegesprek. En dat terwijl het heel zinvol is en je daardoor sterker overkomt in het sollicitatiegesprek. Ik raad mijn cliënten daarom aan om zo snel mogelijk te gaan netwerken zodra zij worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. 

We zijn niet op zoek naar mensen in jouw netwerk die van alles over het bedrijf kunnen vertellen en allerlei antwoorden kunnen bedenken op vragen die hij denkt dat gesteld gaan worden. Nee, wij gaan op zoek naar mensen die het bedrijf persoonlijk kennen en ons waardevolle informatie kunnen geven! Lees verder voor drie voorbeelden die succesvol uitgepakt hebben.

PITCH KAN EEN COMFORTABELE HULP ZIJN

Bij een passende pitch denken we snel aan netwerken, maar eigenlijk gebruik je een pitch vele malen vaker. Bijvoorbeeld als je iets nieuws in gang wilt zetten of als er zich iets nieuws aandient. Herken je dat je dan zit te zoeken naar de juiste woorden en een aanvliegroute? Het is fijn om dan de ingrediënten van een basispitch in je hoofd te hebben. Lees verder om een aantal tips te lezen daarover!

WAT ALS HET NIET LUKT OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN?

Een afgestudeerde vrouw in de communicatie wil graag werken in de culturele sector. Zij heeft besloten dat ze een traineeship wil bij een veilinghuis. Ze is al warm, want een heel goede relatie heeft haar bij een veilingdirecteur geintroduceerd. Zij mag een afspraak met hem maken, maar hij heeft pas volgende maand weer tijd. Zij mailt, maar hij reageert niet. Hoe nu verder? Wat zou jij doen? Lees meer om je eigen oplossing en ervaring te vergelijken met die van Marie.

efficiënt netwerken

Bestaat dat, efficiënt netwerken? Nee en ja. Netwerken is een investering in de toekomst en legt een basis voor de toekomst. Je hebt dus een lange adem nodig. Anderzijds weten ervaren netwerkers dat een goede focus en bepaalde type contacten veel meer opleveren dan andere. Heb jij ook die ervaring? Lees snel verder en vergelijk het met jouw situatie!

wat is jouw stijl van netwerken?

Wil jij vruchtbaar netwerken? Dan is het belangrijk om te weten wat netwerken is. En nog meer helpt het als je weet wat jouw eigen stijl van netwerken is. Mensen hebben op basis van hun persoonlijkheid een voorkeursstijl. Ze kiezen voor een bepaalde tactiek, richting en gedrag. Ik neem je mee in vier basistypes die leiden tot vier verschillende netwerkstijlen. Als jij jezelf herkent in de hieronder beschreven stijl, vul dan aan met ervaringen of tips. Ik kijk er naar uit. Lees verder en reageer.

Herken je eigen stijl van netwerken

Elk mens heeft zijn eigen stijl van netwerken op basis van zijn of haar persoonlijkheid. Ik bespreek in de komende periode vier stijlen. Deze keer de netwerker die makkelijk netwerkt als het gaat om de zaak, maar het moeilijk vindt om te netwerken voor zichzelf. Als je jezelf herkent in de beschreven stijl, vul dan aan met ervaringen of tips. Ik kijk er naar uit.

Ben jij vooral een verbinder als netwerker?

Dit is de derde keer dat ik schrijf over hoe mensen van nature netwerken. Elk mens heeft zijn eigen stijl van netwerken op basis van zijn of haar persoonlijkheid. Deze keer vertel ik over de netwerker die makkelijk netwerkt voor een ander, maar zijn eigen belangen uit het oog verliest. Ik zou het heel leuk vinden als je reageert met eigen ervaringen en tips. Lees verder en reageer.

ben jij een relatiegerichte netwerker?

Dit is voorlopig de laatste keer dat ik schrijf over hoe mensen van nature netwerken. Iedereen heeft zijn eigen stijl van netwerken op basis van zijn persoonlijkheid. Deze keer vertel ik over de netwerkers met een oranje drijfveer: de relatiegerichte doeners die gaan voor succes. Ik zou het heel leuk vinden als je reageert met eigen ervaringen en tips. Lees verder en reageer. 

Netwerken als basis van succesvol acquireren

Netwerken is een belangrijke vaardigheid voor een adviseur, consultant en accountmanager, omdat het de grondhouding is voor relatiemanagement, persoonlijke profilering en klantgerichtheid. Volgens mij is netwerken de basis voor succesvol acquireren. Als je het hiermee eens bent en jezelf scherp wilt houden, klik dan door en ga aan de slag. 

Ik durf niet te netwerken voor mezelf!

Netwerken is noodzakelijk voor het vinden van een passende baan. Tegenwoordig kom ik nog maar zelden iemand tegen die dat ontkent. Er zijn echter nog steeds veel mensen die niet durven te netwerken voor zichzelf. Terwijl dat wel nodig is als je een fijne baan wilt vinden. Een handige opdracht voor dit type mensen is om heel klein te beginnen. Hoe pak je dat aan?

Netwerken in lauwe kring. Op weg naar een baan.

Netwerken voor jezelf is het moeilijkste dat er is. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Vorige week zijn we bewust klein begonnen, omdat alle begin moeilijk is. Deze week zetten we er een stapje bij. Behoor jij tot deze doelgroep? Doe dan de actie van deze week en laat mij weer weten hoe het is gegaan. 

NETWERKEN eN de poortwachter

Het verhaal van de poortwachter is redelijk bekend. Toch zie ik veel mensen fouten maken bij het maken van een telefonische afspraak voor een netwerkgesprek. Dat is logisch omdat we geneigd zijn om in de verdediging te schieten. Op basis van reacties van vorige week kom ik toch weer terug op de poortwachter. ‘Hoe ga jij om met de poortwachter als je aan het netwerken bent?’ is de actie van deze week. Ik ben benieuwd naar je reactie.

leuk werk vind je netwerkend

Werkzoekenden zoeken natuurlijk leuk werk. Maar wat is leuk werk? Dat verschilt per persoon en zal je netwerkend uit moeten zoeken. Daarom heb je een plan de campagne nodig; een echt netwerk-actieplan. Hoe zoek jij leuk werk? Analyseer eerst de stappen die je tot nu toe hebt gezet. Heb je alleen gesolliciteerd? Wat heb je netwerkend gedaan? Lees nadat je daarover hebt nagedacht mijn voorbeeld. Netwerkend achter leuk werk komen is de actie van deze week. Ik ben benieuwd naar je reactie. 

DE NETWERKSPAGAAT VAN 50-PLUSSERS

Regelmatig ontmoet ik een wat oudere werkzoekende die denkt dat hij/zij het beste overkomt in een netwerkgesprek als hij/zij vooral laat zien veel te weten. Het zijn, eerlijk gezegd, vooral de mannen die dat doen. Het probleem is dat deze opstelling niet werkt als je informatie en advies komt vragen. Een voorbeeld, een paar tips en een actie om uit te proberen. Ik ben benieuwd naar je reactie. Je kunt die naar mij sturen via de contactpagina.

Het wijze netwerk van 50-plus

Hoe ingewikkeld het ook is voor een 50-plusser om aan het werk te komen, aan zijn netwerk hoeft dat niet te liggen. Veel ouderen hebben niet altijd een groot netwerk, maar wel een wijs netwerk. Daarmee is het rendement dat uit die gesprekken komt groter. Hoe doe jij dat als oudere netwerker? Hoe haal jij de oogst binnen? Klik voor een voorbeeld, een paar tips en een actie om uit te proberen. Ik ben benieuwd naar je reactie. Deel die in de LinkedIn-groep of stuur die aan de info van Netwerk-partners.

Laat je niet afpoeieren

Wat ik met enige regelmaat meemaak is dat cliënten worden afgepoeierd bij een netwerkgesprek. Mensen zeggen ‘ja’ tegen zo’n gesprek, maar als de cliënt aan tafel zit maakt de gesprekspartner - ik zal maar zeggen - korte metten. Heb jij dat ook wel eens meegemaakt? Hoe verweer jij je tegen deze situatie en hoe behaal je dan alsnog het doel van het gesprek? Schrijf de stappen op die je neemt om uit deze situatie te raken en deel ze in de groep. Dit is jouw netwerkactie van deze week. Ik ben benieuwd naar je reactie.


Werk aan een netwerk dat je verder brengt!

Met veel plezier las ik het artikel* over de directeur van Women Inc. Jannet Vaessen. Zij is een voorbeeld van een zeer deskundige netwerker die dat met verve heeft ingezet om dit vrouwenplatform groot te maken. Een mooie aanleiding om te spreken over de kwaliteit van je netwerk en hoe je dat voor je kan laten werken. Hoe zorg jij voor een nuttig netwerk waar je op terug kunt vallen? Schrijf dat eens uit in vijf punten en deel het of stuur het. Je krijgt mijn persoonlijke aanvulling. Klik door voor mijn tips.

 

* de Volkskrant van 14 september 2015 geschreven door Jan Tromp onder de titel ‘Met een fluwelen vuist’.

 

‘Nazorg’ is het begin van onderhouden

Je hebt een fijn netwerkgesprek gehad en dan sluit je dat natuurlijk goed af. Niet alleen aan de deur met een dank en een stevige handdruk, maar ook door in contact te blijven met die persoon. Hoe doe jij dat? Jouw actie: hoe zorg jij voor een goede afronding van het gesprek, zodat je naderhand altijd weer bij je contact terug kunt komen? Laat mij dit weten of deel het in de groep. Lees mijn tips.

Koud is meestal niet zo koud

Een introductie bij een koud contact werkt het best als het via via gaat. Hoe pak jij dat aan? Stel dat jij als net afgestudeerde jurist wil praten bij een advocatenkantoor dat je niet kent. Hoe zorg jij voor een gesprek? Laat mij dit weten of deel het in de groep. Lees mijn tips.

Belang van jouw passie in je pitch

Passie is eerder aan de orde geweest. Het is de olie tussen de radartjes. Die wordt voelbaar als je pitcht. Als je kunt verwoorden waar je het voor doet, raak je mensen in hun hart en dan krijg je voor elkaar wat je wilt bereiken.  Daar gaat deze netwerkactie over. Hoe verwoord jij jouw passie? Verwerk je passie in je pitch en stuur hem aan mij en we hebben het erover. Lees hier mijn tips voor de passie in je pitch.