Netwerken & LinkedIn

Netwerken op weg naar een passende baan of opdracht


Deze training is bedoeld voor werkzoekenden of startende ondernemers die goed weten in welke richting zij werk of opdrachten zoeken en die dus hun CV op orde hebben. De training is intensief en wordt gevolgd in kleine groepen van acht tot twaalf deelnemers.

Voorafgaand aan de training wordt het boek  Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt van Rob van Eeden en Els Nijssen gelezen en worden enkele opdrachten gemaakt. In deze praktische training leren de deelnemers hun eigen stijl van netwerken te herkennen en verder te ontwikkelen. Ze oefenen met lastige situaties en ze leren de kneepjes van netwerken en gaan weg met hun eigen netwerkactieplan. Daarnaast krijgen zij van een recruiter alle in-en-outs van wat een goed profiel op LinkedIn eruit ziet, hoe netwerken op LinkedIn werkt en hoe er door recruiters via LinkedIn gezocht wordt.


De verschillende onderdelen op een rij:

  • De voorbereiding. Het lezen van  Netwerken werkt. Op weg naar de baan die je wilt en het maken van verschillende opdrachten.
  • Wat voor type netwerker ben jij? Wat moet je op orde hebben om te kunnen netwerken? Het uitproberen van jouw elevator pitch.
  • Netwerken in de praktijk. Het herkennen van de fases in netwerken, weten waarom je moet netwerken, wanneer de sollicitatieval dreigt en wat jouw eerst volgende netwerkstappen zijn, wat daar voor jou lastig aan is en dat oefenen. Het maken van een actieplan met de eerstvolgende netwerkacties.
  • LinkedIn. De in- en outs. Wat is een passend profiel waarmee je gevonden wordt. Hoe raak je op de hoogte van nieuwe vacatures en hoe zoeken recruiters. Alle profielen van de deelnemers worden besproken.


Deze training wordt gegeven door twee trainers:  Els Nijssen verzorgt het netwerk-deel en Caroline van Oppen het LinkedIn-deel.

De eerst volgende training is in Amsterdam. Bel ons voor de nieuwe datum. Zie  het programma met alle details over werkdoelen, opdrachten en kosten. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem  contact met ons op of bel 06 20 42 44 08.

 

Els Nijssen
Caroline van Oppen
 
Els Nijssen Caroline van Oppen

 

 

Wat zeggen de cliënten

'Het nuttigste van de netwerktraining vond ik het oefenen van het netwerkgesprek....'
Marijn van G, bankemployé, 35 jaar
lees meer

'Het nuttigste van de netwerktraining vond ik het oefenen van het netwerkgesprek. Het blijkt dat door een goede voorbereiding je zelf veel in de hand hebt. Ik werd door mijzelf verrast, want ik bleek mezelf goed te kunnen presenteren. Veel beter dan ik verwachtte.'
Marijn van G, bankemployé, 35 jaar
Na de training Netwerken & LinkedIn was ik mijn schroom om te gaan netwerken (grotendeels) kwijt, dat was voor mij een belangrijk resultaat. 

Brigit D, docent taaldidactiek, 44 jaar
lees meer


Na de training Netwerken & LinkedIn was ik mijn schroom om te gaan netwerken (grotendeels) kwijt, dat was voor mij een belangrijk resultaat. En zo heb ik de afgelopen weken, na een eerste periode van intensief netwerken, opeens drie gesprekken gehad dankzij tamelijk 'koude' contacten. En het mooiste is dat ik vandaag een opdracht in de wacht heb gesleept bij een onderwijsbegeleidingsdienst, die helemaal voldoet aan alles wat ik wil en kan. Netwerken werkt, daar ben ik nu ook volledig van overtuigd.
Brigit D, docent taaldidactiek, 44 jaar