Loopbaancoaching

Inspiratie, confrontatie, spiegel en... stok achter de deur


Loopbaancoaching (ook wel bekend als Coaching on the Job) gaat vooral over het beter functioneren in de huidige functie. Centraal staan de wensen van cliënt én organisatie. Wij verhelderen door goed te luisteren naar beide partijen en kritische vragen te stellen. Zo ontstaat er een gerichte aanpak.
Loopbaancoaching en loopbaanbegeleiding liggen in elkaars verlengde. De eerste dienst gaat vooral over het beter functioneren in de huidige functie. De tweede gaat over de loopbaan tot nu toe en de vraag: hoe wil ik mij verder ontwikkelen? Toch komen een deel van de vragen die te maken hebben met het vervolg van de loopbaan ook terug in de loopbaancoaching, omdat die helpen bij het oplossen van de huidige problemen die er liggen.
Netwerk-partners gaat altijd uit van dat wat goed gaat. Daar zit de kracht en hoe kan die ingezet worden om dat wat minder gaat ten goede keren of van te leren.

Vaak is het beter om op zo kort mogelijke termijn actie te ondernemen, in plaats van eindeloos na te denken. Wij helpen met het bepalen van gewenste acties door te luisteren, vragen te stellen en concrete suggesties en hulpmiddelen te bieden.
Regelmatig maken wij gebruik van de  TMA (Talenten Motivatie Assessment). Het voordeel van praten samen met een aantal psychologische testinstrumenten, is dat de inzichten sneller groeien en de resultaten eerder omgezet kunnen worden in acties. Tevens is er veel aandacht voor casuïstiek die de cliënt inbrengt Andere aandachtsgebieden zijn wijze van communiceren en stijl van netwerken. Twee vaardigheidsgebieden die uiterst belangrijk zijn voor goed functioneren.

Wij bevorderen succes en resultaat in onze trajecten door confrontatie en inspiratie. Door jarenlange ervaring met het coachen zien we vaak nieuwe wegen en mogelijkheden. Om er voor te zorgen dat je daadwerkelijk actie onderneemt, zijn we als het nodig is ook jouw stok achter de deur.

Lees meer over  Loopbaanbegeleiding voor extra informatie.

Geïnteresseerd geraakt? Neem  contact met ons op of bel 020 - 33 16 508.

Wat zeggen de cliënten

Ik heb genoten van het contact met Els. Ze is iemand die je altijd benaderd vanuit het geheel. 

Carla K, senior adviseur/projectleider Gezondheid, Zorg en Welzijn, 50 jaar
lees meer

Ik heb genoten van het contact met Els. Ze is iemand die je altijd benaderd vanuit het geheel. Je bent nooit ‘alleen maar werk’. Ook je privéleven en je privé-ambities doen ertoe. Ze is er niet per definitie op uit je hoger op de maatschappelijke ladder te brengen (tenzij dat je doel en nadrukkelijke wens is!) maar kijkt samen met jou wat de meest logische vervolgstap in je leven is. No matter what!

Carla K, senior adviseur/projectleider Gezondheid, Zorg en Welzijn, 50 jaar
Ik heb Els leren kennen als een vriendelijk en zeer benaderbare vrouw. Als ik een sessie met haar heb gedaan, heb ik een blij gevoel en zit ik weer vol goede ideeën. 

Noortje G, jurist, 36 jaar 
lees meer


Ik heb Els leren kennen als een vriendelijk en altijd makkelijk benaderbare vrouw. Altijd als ik een sessie met haar heb gedaan, heb ik een blij gevoel en zit ik weer vol goede ideeën. Ze ziet altijd mijn kwaliteiten en weet ze ook zo goed te benoemen. Dan denk ik...oh ja, dat is waar ook! Vanuit de positieve energie die ze uitstraalt en de positieve wijze waarop ze in het leven staat, is ze in staat mensen tot actie te laten komen. Bij haar moet ik altijd denken aan een prachtig gekleurde vlinder, die rustig, luchtig en met enorme energie door het zomer zonnetje vliegt.
Daarnaast kan ze ook zeer kritisch zijn en weet ze gedachten goed tegen het licht te houden en te ontrafelen. Klopt dat beeld dat je van jezelf hebt eigenlijk wel? Ik heb veel gehad aan haar feedback over het vinden van een juiste balans in werk en privé. Uiteindelijk gaat het in het leven niet om de bestemming, maar om de weg ernaar toe en die komt nu eenmaal niet zonder hobbels. Gelukkig zijn er dan coaches zoals Els!
Noortje G, jurist, 36 jaar