Loopbaanvitaliteit | Plezier hebben en houden

• Hoe zorg je als medewerker dat je lekker in je vel zit? Wat geeft jou energie in je werk? Wat heb je nodig om je werk met plezier en goed te doen? Hoe neem je zelf de regie om plezier te hebben en te houden?
• Hoe maak je als P&O medewerkers bewust van het belang van werkplezier en motivatie? Welke instrumenten kan je inzetten om deze twee te optimaliseren met een positieve uitwerking op het werkresultaat en de inzetbaarheid?

Het traject 'Loopbaanvitaliteit' geeft antwoord op deze vragen.

Loopbaanvitaliteit: duurzame inzetbaarheid

Het bewustzijn in Nederland groeit dat zelf de verantwoordelijkheid nemen voor eigen werk en loopbaan gelukkiger maakt en leidt tot langer, gezonder en plezieriger werken. Dit blijkt uit het onderzoek naar duurzame inzetbaarheid 2014*. Hier ligt dus een grote verantwoordelijkheid voor zowel werkgever als werknemer. Beiden hebben baat bij het realiseren van een werkomgeving die deze duurzame inzetbaarheid bevordert. Dit traject van Netwerk-partners is specifiek gericht op mensen hun loopbaanontwikkeling en loopbaanvitaliteit.
 

Het thema loopbaanvitaliteit, gericht op die duurzame inzetbaarheid, wordt ook steeds vaker meegenomen tijdens reorganisaties. Loopbaanvitaliteit heeft betrekking op alle werknemers, van jong tot oud. Het gaat niet alleen over 50+ers die langer blijven werken, maar ook over dertigers en veertigers die geconfronteerd worden met hun hoge standaarden van succesvol willen zijn op alle levensgebieden en op zoek zijn naar ontwikkeling en uitdaging.

Het programma

Netwerk-partners heeft daarvoor een Loopbaanvitaliteit-programma ontwikkeld dat in te zetten is voor zowel individuen als groepen met als doel:
* plezier hebben en houden in werk als individu, team en organisatie;
* het vinden van een gezonde balans in werk;
* de gewenste kwaliteit en resultaten kunnen boeken in werk.

Het programma kan kort en individueel zijn als zelfstandig traject onder de noemer van loopbaancoaching, of uit meerdere stappen bestaan waarin u als team, groep of organisatie volledig betrokken bent bij de invulling van het programma en de vervolgstappen.

Graag nodigen wij u uit om bij ons te komen praten als u meer duidelijkheid wil over uw loopbaanvitaliteit, ook komen wij graag langs om ons programma toe te lichten aan de hand van een korte presentatie met voorbeelden en een scan. Meer informatie? Neem  contact met ons op of bel 06-20424408.
 

* Voor het vierde jaar vraagt het onafhankelijke Platform Over Duurzame Inzetbaarheid (www.overdi.nl) naar de stand van zaken rond duurzame inzetbaarheid in Nederland.

Els Nijssen Sylvia van Dongen