Nieuwe baan

Netwerkend zo snel mogelijk nieuw werk vinden

 

Zoek je een nieuwe passende baan na ontslag of voel je je onzeker over je werksituatie of solliciteren, dan bieden wij je een stevige professionele ondersteuning waarin netwerken centraal staat. Ons uitgangspunt is dat veranderingen vanuit eigen kracht de beste resultaten opleveren, en zullen leiden tot een nieuwe stabiele werksituatie.
Na ontslag is dit traject de juiste vorm van begeleiding om zo snel mogelijk passend nieuw werk te vinden. De ervaring leert dat een nieuwe baan bijna altijd binnen zes tot negen maanden gevonden is. Om dit doel te bereiken eisen we veel van onze cliënten: een alerte en open houding en de bereidheid om actief te netwerken, want dit zijn voorwaarden voor een succesvolle campagne richting een nieuwe baan.
Het traject wordt samengesteld uit verschillende modules, afgestemd op dat wat jij nodig hebt om aan de baan te komen.
 

 

Modules waaruit u kunt kiezen zijn:

  • Afscheid nemen van de pijn en weer open staan voor eigen kansen. Een nieuwe balans.
  • Zelfanalyse leidend tot een compleet zelfbeeld en een heldere loopbaandoelstelling. Deze fase sluiten we af met een  TMA-test. Een assessment dat talenten, drijfveren en competenties bevestigt en de ontwikkelbaarheid ervan beschrijft.
  • Persoonlijke arbeidsmarkt in kaart brengen. Onderzoek naar en analyse van jouw persoonlijke loopbaandoelstelling en de haalbaarheid van de door jouw gewenste loopbaandoelen. Het formuleren van een netwerk- en sollicitatiecampagne voor het vinden van de meest passende en haalbare werkplek.
  • Opstellen van actueel CV op basis van de gewenste loopbaandoelstelling.
  • Basics van netwerken waarin veel aandacht is voor de elevator pitch en het resumé. Maar ook welke bijdrage netwerken levert aan het zoeken en vinden van een baan.
  • Lessen in LinkedIn. Hoe je LinkedIn kunt inzetten voor het vinden van interessante organisaties en banen en dankzij je eigen LinkedIn-profiel gevonden kunt worden door recruiters.
  • Zelf aan de slag door middel van huiswerkopdrachten om je kennis over succesvol netwerken en LinkedIn in de praktijk te brengen en te oefenen met solliciteren.
  • Leren zoeken naar vacatures. Onder stevige begeleiding ga je met behulp van onze jobport op zoek naar jouw vacatures.


Wie behoefte heeft aan meer ondersteuning raden we aan de  Training Netwerken & LinkedIn te volgen, die bovenstaande modules aanvult door oefenen in de groep met lastige situaties.

Meer informatie? Neem  contact met ons op of bel 06 20 42 44 08.

Wat zeggen de cliënten

Els Nijssen is een krachtige vrouw die mij overtuigd heeft van ‘Netwerken’. Dat is de enige manier om weer op mijn leeftijd, 57 jaar, aan de slag te gaan. Eerst was ik daar in het geheel niet van overtuigd. Met enige tegenzin ging ik de gesprekken met haar in en geleidelijk aan veranderde die tegenzin in een positieve grondhouding. 
Walter D, Manager Welzijn
lees meer

Els Nijssen is een krachtige vrouw die mij overtuigd heeft van ‘Netwerken’. Dat is de enige manier om weer op mijn leeftijd, 57 jaar, aan de slag te gaan. Eerst was ik daar in het geheel niet van overtuigd. Met enige tegenzin ging ik de gesprekken met haar in en geleidelijk aan veranderde die tegenzin in een positieve grondhouding. Zij heeft me mijn sterke en positieve eigenschappen laten zien en geleerd hoe ik die naar buiten kan uitdragen. Inmiddels werk ik alweer ruim een halfjaar in een baan waarin niet alleen ik maar ook mijn werkgever veel plezier hebben, met andere woorden, ik heb een baan gevonden die goed bij mijn huidige situatie past.
Walter D, Manager, 57 jaar
Nadat mijn aandacht getrokken was door het boek 'Netwerken werkt, op weg naar de baan die je wilt' ben ik een traject ingegaan met Els Nijssen. In de gesprekken die wij hadden stond ik echt centraal. 
Rob van O, leerplichtambtenaar, 50 jaar
lees meer

Van het loopbaanadviescentrum van het Ministerie van Justitie ontving ik een boekje dat heette 'Netwerken werkt, op weg naar de baan die je wilt'. Ik dacht dat wil ik meemaken: hoe zou het werken in mijn netwerk? Met één telefoontje kwam ik in contact met Els Nijssen. Na de eerste kennismaking voelde ik een ‘klik’. Voor mij was dit heel belangrijk. In de gesprekken die wij hierna hadden stond ik echt centraal. Gedurende het traject kreeg ik steeds meer inzicht. De vragen die Els mij stelde en de oprechte interesse die zij in mij toonde, maakte dat mijn pad voorspoedig verliep en dat mijn inzichten hierdoor steeds helderder werden.

Toen ik eenmaal wist wat ik wilde, waren de netwerklijntjes in mijn netwerk al gauw zichtbaar en gelegd. En via mijn toenmalig collega, die ik al geruime tijd niet meer had gezien, kwam ik in contact met haar man. Die deed namelijk het werk dat ik graag wilde doen: leerplichtambtenaar. Een paar keer kon ik met hem meelopen in Amsterdam West en al gauw legde ik mijn sollicitatiebrief aan Els voor, die leidde tot een nieuwe baan. Ook het meedenken van Els was voor mij heel belangrijk. Hierdoor kon ik beter omgaan met mijn enthousiasme en erbij stil staan dat ik ook even aandacht moest besteden aan mijn valkuilen. Door dit besef sta ik nu sterker in mijn schoenen. Dit proces is niet meer te stoppen. Els dank daarvoor.

Rob van O, leerplichtambtenaar, 50 jaar

 


Lees meer over onze aanpak!